ΗΛΙΑΝΘΗ

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Ηλιάνθη. Πώς θα έρθετε; Όλα τα μέσα και οι αποστάσεις.

Φοινικούντα. Πανοραμική άποψη ευρείας περιοχής Φοινικούντας
Η Φοινικούντα έχει περίπου εφτακόσιους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την καλλιέργεια κηπευτικών, την καλλιέργεια σταφίδας, την καλλιέργεια ελαιόδεντρων και την αλιεία.

 Η Φοινικούντα βρίσκεται μεταξύ τής Μεθώνης και τής Κορώνης, γνωστές από τη μακραίωνη ιστορία των καστροπολιτειών τους.

 Η Φοινικούντα απέχει από τη Μεθώνη δώδεκα χιλιόμετρα, ήτοι δέκα λεπτά της ώρας και από την Πύλο είκοσι τέσσερα χιλιόμετρα, ήτοι είκοσι λεπτά της ώρας.


Πώς θα έρθετε στη Φοινικούντα;

Εάν επιλέξετε αυτοκίνητο (οδικώς).

Ξεκινώντας από την Αθήνα: θα διανύσετε 295 χιλιόμετρα μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου-Τριπόλεως-Μεγαλόπολης, προσοχή όμως, 10 χιλιόμετρα πριν την Καλαμάτα και συγκεκριμένα στο Ασπρόχωμα, θα πρέπει να κατευθυνθείτε δυτικά προς την Πύλο.

Ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη: θα διανύσετε 785 χιλιόμετρα μέσω Αθηνών και έπειτα την Εθνική Κορίνθου - Τριπόλεως - Μεγαλόπολη, χιλιόμετρα πριν την Καλαμάτα στο Ασπρόχωμα δηλαδή, κατευθύνεστε δυτικά προς Πύλο.

Ξεκινώντας από την Πάτρα: θα διανύσετε 220 χιλιόμετρα μέσω της διαδρομής Πάτρας-Πύργου-Κυπαρισσίας-Πύλου-Μεθώνης η οποία είναι στο μεγαλύτερο μέρος της παραθαλάσσια.

Όλες οι οδικές δίοδοι, είναι κατά το μεγαλύτερό τους μέρος αυτοκινητόδρομοι, εκτός από την διαδρομή Καλαμάτας-Πύλου-Φοινικούντα η οποία είναι κανονικός ασφαλτόδρομος.

Εάν επιλέξετε τα δημόσια μέσα μεταφοράς (οδικώς).


Mε λεωφορείο του KTEΛ από την Αθήνα εκτελούνται δρομολόγια καθημερινά για την Καλαμάτα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα του Κτελ Μεσσηνίας: 27210 28581

Εάν επιλέξετε να έρθετε αεροπορικώς.

Mε αεροπλάνο η Καλαμάτα συνδέεται τους Καλοκαιρινούς μήνες με Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Πληροφορίες : από κινητό η σταθερό τηλέφωνο 801 801 01 01 , από ή 210 35 50 500

 Για περισσότερες ακόμη πληροφορίες επισκεφτείτε τον παρακάτω σύνδεσμο  κάνοντας κλικ Ε Δ Ω.
 Η Φοινικούντα είναι ένα όμορφο τουριστικό θέρετρο στο νοτιοδυτικό άκρο της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη νοτιοδυτική Ελλάδα μεταξύ Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους. Η Φοινικούντα, διοικητικά, είναι Δημοτικό Διαμέρισμα τού Δήμου Πύλου-Νέστορος, ανήκει στην Επαρχία Πυλίας με πρωτεύουσα την Πύλο και βρίσκεται νοτιοδυτικά τού Νομού Μεσσηνίας με πρωτεύουσα την Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου